Oudervereniging

De oudervereniging

 
Basisschool de Bron heeft al vele jaren een actieve oudervereniging. Deze club bestaat uit ouders die het organiseren van talloze activiteiten samen met het team van de Bron voor hun rekening neemt. De oudervereniging komt iedere maand samen. Activiteiten die de oudervereniging en het team verzorgen zijn o.a.:
 

Sinterklaas

Een schooljaar is niet compleet als Sinterklaas niet op bezoek komt. Gelukkig weten Sint en zijn Pieten ieder jaar de Bron weer te vinden. De ene keer komen ze lopend, dan weer te paard en soms komen de Pieten zelfs in een roeiboot! De Goedheiligman bezoekt iedere klas. Alle leerlingen mogen lekker snoepen en krijgen een leuk cadeautje. Enne, ook hun schoenen mogen ze ieder jaar op school zetten!

Kerstmis

We vieren ’s avonds Kerstmis op de Bron. De school en alle klassen zijn mooi versierd. Overal staan kerstbomen. Aan het begin van de avond komen alle kinderen naar school. Zij hebben thuis lekkere hapjes gemaakt en eten ’s avonds gezellig met elkaar in de klas. De viering bestaat meestal uit een aantal onderdelen waarbij de kinderen zelf aan de slag gaan.

Carnaval

Natuurlijk vieren we carnaval!
Ieder jaar dopen we de school om, geen de Bron meer maar het Bronnekesnest. De directie van de school geeft de sleutel voor één dag aan de Raad van Elf en het feest kan beginnen. Alle kinderen zijn verkleed. Maar niet alleen de kinderen, ook de juffen en meneren zijn allemaal mooi uitgedost. We vieren feest, doen spelletjes en eten gezellig met elkaar. Soms komt er een speciale gast optreden. En na een heerlijke dag vol feest en muziek levert de Raad van Elf de sleutel weer in.

Pasen

Ieder jaar bezoekt de Paashaas de school. De leerlingen krijgen lekkere paaseitjes. We hopen ieder jaar op mooi weer omdat we het liefst de wijk ingaan om lekker buiten spellen te doen. Eieren zoeken, een speurtocht, het kan van alles zijn. En ook met Pasen is er vaak een Spettershow. Alle kinderen laten zich van hun beste kant zien tijdens diverse optredens.

Schoolreisje

Eén keer in de twee jaar gaat de Bron op schoolreisje. We bezoeken een themapark of een (kinder)museum. Ook een busreis mag niet ontbreken. Alle kinderen worden getrakteerd op een lekker ijsje. Gelukkig zijn er ook elk jaar weer heel veel enthousiaste ouders die mee willen als begeleider van een groepje.

Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse in Goirle is al ruim 30 keer gelopen. Basisschool de Bron is altijd vertegenwoordigd met een groot aantal leerlingen. Op alle afstanden is de Bron van de partij. De oudervereniging zorgt dat de lopers iedere avond een lekkere (en soms gezonde) traktatie krijgen.
 

Wat doet de oudervereniging nog meer?

Verjaardagen

Een verjaardag is een belangrijke dag voor kinderen. En daar hoort trakteren in de klas bij. Natuurlijk ook op de Bron. Op deze belangrijke dag mogen zij in de klas trakteren op snoepjes. Dit snoepgoed verzorgt de oudervereniging samen met de school, zodat ieder kind in staat is om op dezelfde manier te trakteren. Natuurlijk zorgen de leerkrachten en de medeleerlingen dat deze dag voor de jarige extra speciaal is!

Sporttoernooien

Ieder jaar nemen de leerlingen van de Bron deel aan sporttoernooien die in Goirle georganiseerd worden. Dit zijn bijvoorbeeld zaalvoetbal-, handbal-, tafeltennis- en schaaktoernooien. Regelmatig komen onze leerlingen als winnaar uit de bus. De oudervereniging zorgt voor de outfits van onze sporters.

Lief en Leed

Bij bijzondere gebeurtenissen zorgt de oudervereniging voor een kleine attentie. Wanneer een kind of één van de leerkrachten (of iemand in hun directe omgeving) ziek is of bijvoorbeeld een gebroken been of arm heeft, staan we hier bij stil. De ene keer is het een kaartje dat we sturen, bij een andere gelegenheid is dit een bosje bloemen of een klein cadeautje.

Voor meer informatie: ov.debron@edu-ley.nl